Recept za kolač sa jagodama koji je oduševio 15 miliona ljudi: Toliko je brz i ukusan da ćete ga odmah isprobati

29.05.2024

09:30

By

Kolač sa jagodama

Tik Tok Printscreen

Kolač sa jagodama kojem nećete moći da odolite

Sezona jagoda je u toku, a budući da retko ko može da im odoli predlažemo vam da ih iskoristite na najbolji način i od njih napravite neke od najukusnijih osvežavajućih poslastica.

Kolač sa jagodama je idealan način da obradujete sebe i svoje najmilije

Iako su većini omiljeni sladoled i čizkejk od jagoda koji su jednostavni za pripremu, predlažemo vam da iskoristite ovaj takođe brzinski recept i pripremite kolač sa jagodama i čokoladom koji uspeva bukvalno svima.

Pored toga što se priprema od sastojaka koje svi vole, prednost je što ovaj desert ne zahteva mnogo vremena i truda, pa će se za tili čas naći na vašoj trpezi.

Pročitajte i – Kremasta i osvežavajuća – Obavezno isprobajte poslasticu sa svežim domaćim jagodama, omiljeni desert za sladokusce

Recept za kolač sa jagodama koji nas je oduševio, pronašli smo na Tik-Toku i na ovoj socijalnoj platformi postao je toliko popularan da je video za manje od mesec dana dobio skoro dva miliona lajkova i više od 14 miliona pregleda.

Za ovaj desert su vam potrebni samo sledeći sastojci:

*jagode,
*puter od kikirikija
*otopljena čokolada


Priprema:

Potrebno je prvo oprati jagode i iseći ih na malo deblje kriške, pa ih poređati jednu do druge, na papir za pečenje koji ste stavili na pleh.

Kolač sa jagodama

Zatim premazati jagode puterom od kikirikija, pa otopiti čokoladu za kuvanje i preliti je preko putera kada se malo prohladi.

Kolač sa jagodama

Čokoladu je potrebno malo posoliti kako bi se bolje istakao ukus, a zatim na nekoliko sati staviti desert u zamrzivač da se ohladi.

Kolač sa jagodama

Tako zamrznuti desert od jagoda izvaditi iz zamrzivača, staviti ga na dasku za sečenje i iseći na kockice ili štanglice, kako ko voli.

Kolač sa jagodama

Sve što je preostalo jeste da uživate neodoljivom ukusu ove savršene poslastice koja se može pripremati i sa bananama, ako ste ljubitelj istih.

Kolač sa jagodama

 

Svi oni koji su pripremali ovaj desrt slažu se da je zaista praktičan, a ceo postupak za njegovu pripremu možete pogledati u videu ispod.

 

@faithsfresh if its gor strawberries peanut butter and chocolate you know its gonna be goooood #easyrecipes ♬ I KNOW ? – Travis Scott

IZVOR: Starmagazin/citymagazine

SLIKE: TikTokPrintscreen

Još iz kategorije