Pevačica Ana Bekuta osvojila je srca publike vanserijskim glasom i brojnim pesmama, a osim što je nadarena za muziku, prava je majstorica u spremanju raznih specijaliteta i poslastica. Jednom prilikom, u medijima se pojavio recept Ane Bekute za francuski specijalitet koji će vam se sigurno dopasti.
Recept Ane Bekute sprema se brzo i lako
Gostujući u emisiji kod Nataše Ilić pre mnogo godina, pevačica je pokazala da se odlično snalazi u kuhinji, te je pripremala jedan od najpoznatijih francuskih kiševa. U pitanju je Kiš Loren, jelo koje se vrlo brzo i jednostavno sprema ukoliko pratite recept Ane Bekute, a ukus je fantastičan.
Kiš Ane BekuteYouTube/Printskrin
Ana kaže da je ovo idealan obrok za večeru, ima izuzetno bogat ukus, hranljiv je i s razlogom obožavan širom sveta. Ovo jelo možete pripremiti na dva načina, sa lisnatim testom ili domaćim. Na vama je da odlučite.
Kiš Ane BekuteYouTube/Printskrin
Sastojci potrebni za pripremu obroka Kiš Loren:
Jedno pakovanje lisnatog testa
300 g mariniranih šampinjona
300 g šunke
300 g belog sira
200 g kačkavalja
Dve male pavlake
Dva jaja
Bibera (po ukusu)
Ana Bekuta
Recept Ane Bekute se priprema vrlo lako, brzo i uspeva baš svima, a dok spremate fil potrebno je i da zagrejete rernu na 200 stepeni.
Iseckati šunku i šampinjone vrlo sitno, pa dodati domaći beli sir, staviti pavlaku, jaja i biber i sve zajedno promešati. Testo staviti na podmazani pleh ili tepsiju i preko njega sipati smesu, narendati kačkavalj preko toga i staviti u rernu da se peče oko 20 minuta. Kada bude gotov, shvatićete da je ovaj Kiš idealan za večeru.
Ukoliko više volite domaće testo, a ne lisnato kupovno ovo ukusno jelo možete pripremiti i na taj način s tim da ćete umesto pakovanja lisnatog testa, napraviti klasično domaće, a za to vam je potrebno:
Pomešati u činiji brašno i so, pa dodati jaje i margarin iseckan na manje komade i dobro umesiti najpre varjačom, a potom rukama. Ostaviti testo da odstoji u frižideru najmanje 30 minuta. Izvaditi testo iz frižidera i rastanjiti ga tako da se lepo obloži pleh (prethodno obložen pek-papirom), tako da ivice izviruju iz posude. Preko testa poređati fil i zapeći u rerni, a ukus kada probate ovo jelo, probudiće sva vaša čula.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti