Recept za najmekše knedle za supu će vas oduševiti
S obzirom na to da nam uskoro stižu hladniji dani, supa će biti jedno od najčešćih jela u svakom domu. Složićete se da nema ništa lepše od trenutka kada na stolu za vreme porodičnog ručka zamiriše domaća supa sa knedlama.
Neretko se domaćice žale kako im knedle ispadnu tvrde, te izbegvaju da ih prave. Ovom prilikom vam otkrivamo tajnu koju će primeniti sve žene.
Tajna vazdušastih knedli krije se u sledećoj caki – prvo odvoje belance od žumanca. Potom, umute belance tako da dobiju penastu smesu i onda u nju dodaju žumance. Sastojci koji su vam potrebni:
2 jaja
2 kašičice ulja
8 do 10 kašika griza
2 prstohvata soli
Priprema:
Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta – otprilike kao vruć kuvani puding. Posolite i ostavite 20 minuta da malo nabubri.
Kad supa provri, umočite kašiku u nju, pa zahvatite smesu za knedle. Ne uzimajte punu kašiku, jer će knedle biti prevelike. Od poslednje dodate knedle, kuvaju se još desetak minuta i domaća supa je spremna da se iznese na trpezu.
Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ove stranice saglasni ste s našom upotrebom kolačića.U reduUslovi korišćenjaU reduPolitika privatnosti