Zdravko Čolić je održao pet uspešnih koncerata u Beogradskoj areni, a za svaki se tražila karta više. Pevač ne krije da mu i dalje prija popularnost, te da ga fanovi i energija koju dobija od publike i sada čine izuzetno srećnim. Da nije tako, ne bi ni pristao da zbog velikog interesovanja zakaže pet nastupa maltene zaredom. Međutim, kao i sve zvezde, ni Čolu nisu zaobišli skandali i neprijatnosti. Kako sam kaže, kad je on u pitanju, nije bilo mnogo strašno, posebno zbog toga što je tokom karijere često pravio velike pauze. Međutim, nikad neće zaboraviti hapšenje u Makedoniji koje ga je snašlo sredinom osamdesetih i to zbog šverca deviza.

Ana Nikolić se PREPOLOVILA – sa 93 spala na 58 kilograma! Pa priznala da nema želju za S*KSOM!

Haris Džinović OTVORIO dušu! U svojoj kući sam ROB!

Marija Kulić se vratila u Zadrugu sa malim Željkom! Čuva ga OVAJ MUŠKARAC – nema ni majke ni dadilje na vidiku!

– Šestomesečni period koji mi se desio toko 1986. toliko je inspirativan da bih o njemu mogao da napišem knjigu. Družio sam se sa opštinarima, provodio neprospavane noći sa poslovnim partnerima… U to vreme gotovo svaki fiksni telefon je imao dvojnika, što je otežavalo komunikaciju. Iako  sam se više razumeo u marketing, svašta sam naučio o telefoniji i od sjajnih momaka iz Skoplja otkupio patent za novu vrstu dvojnika. Hteli smo da ga prodamo i dobro zaradimo. podigli smo veliki kredit, a pošto se sve plaćalo u devizama, jedino je južna Makedonija i to onaj deo ka Albaniji, bila pogodna za novčane transakcije. Sa svojim partnerima sam krenuo u Makedoniju. Nosili smo veliku količinu novca. Policija nas je pratila, na aerodromu su nas zaustavili i oduzeli nam pare. Protiv mene je podignuta optužnica da sam hteo jeftino da kupim devize i prodajem ih u Beogradu – prisetio se Čola događaja kada ni sam nije znao šta ga je snašlo, a činjenica da je najveća zvezda Jugoslavije je sve učinila još dramatičnijim.

– Pisao sam pismo tafašnjem premijeru Branku Nikoliću objašnjavajući mu da banke nisu dozvolile da regularno kupimo devize. Trebalo je da budem u zatvoru, ali znalo se ko sam i da neću pobeći, pa su me smestili u hotel. Svako jutro u osam uz pratnju policije odlazio sam u sud, a uveče se vraćao da prenoćim. Ispitivali su nas tri dana, zajedno sa pravim švercerima, a kroz sudnicu je prošlo pola grada. Jedni su nam aplaudirali, drugi uzvikivali UAAA! Postojao je predlog da se suđenje održi u Domu kulture kako bi sve bilo pompeznije. Ma, proživeo sam scenario za dokumentarni film. Toma Fila mi je bio advokat, a tadašnji menadžer Žarkovski svakodnevno je davao izjave da smo pobedili – ispričao je Zdravko Čolić kroz smeh.

– Neki su navijali za to da nas kazne i zaista smo prošli sa najvećom novčanom kaznom. Kao prvooptuženi platio sam četiri hiljade maraka. Optužnica je podignuta iz komercijalnih razloga i kao naravoučenije da svima treba suditi. Oduzeli su nam sve pare: sto hiljada maraka, deset hiljada franaka, deset hiljada guldena i nekoliko hiljada dinara. Iako su neki pričali da nam taj novac po zakonu pripada, nikad ga nismo povratili – objasnio je Zdravko Čolić, a prenosi Paparazzo.


StarStar