Lepa Lukić svakog meseca prima čak tri penzije, koje u zbiru iznose oko 180.000 dinara, otkrivaju mediji. Kraljica narodne muzike slobodno se može pohvaliti time da je, posle više od pola veka pevanja, stekla uslove da živi mirno, bez straha za svoju egzistenciju i razmišljanja da li će imati pozive za nastupe.

Kao i većini umetnika, i Lepi je država uplaćivala doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje, pa sada, na osnovu toga, ima primanje od 30.000 dinara. Pored toga, 2011. dobila je nacionalno priznanje za doprinos kulturi, što na mesečnom nivou iznosi 45.000 dinara. Ali, najveća primanja Lukićeva dobija iz Kanade, gde je u penziji već godinama, a ona iznose 1.300 dolara, odnosno oko 900 evra, piše Kurir.

“Lepa zbog te penzije mora da ide u Kanadu na svakih šest meseci. Mnogi se pitaju zašto često putuje i evo, sada je otkriven razlog. Valjda je tamo takav zakon, da penzioneri moraju određeno vreme da borave u Kanadi, bez obzira na to što su rodom iz drugih država. Mada, Lepi to ne pada teško jer voli da putuje i promeni sredinu – navodi naš izvor blizak Lukićevoj i nastavlja: – Tačno je da prima tri penzije, ali ne voli ona o tome da priča. Ponosna je što joj je država uplaćivala doprinose i što je dobila nacionalno priznanje, a za ovu kanadsku penziju se sama izborila. Mislim da joj je u tome pomogao pokojni muž Milan Milanović, s kojim je bila u braku dve decenije, a koji je živeo u toj državi”, završio je izvor.

Folkerka trenutno boravi u Kanadi i tamo će ostati do sredine februara. Ona će danas proslaviti 80. rođendan. Inače, pre Kanade je nekoliko dana bila u Čikagu, gde je pevala za doček Nove godine.

NOVI PAPARAZZO! Ceca ima problem sa snajkom, saznala Bogdanine tajne! Luna KRIJE novog dečka u Skoplju! Edo mora da beži iz Pazara! POKLON KALENDAR!


starstar