Pevačica Lepa Brena uputila je apel ženama da moraju da pričaju o psihičkom i fizičkom zlostavljanju jer će na taj način sprečiti nove žrtve.

Pevačica je predstavila spot za novu pesmu „Odiseja ljubavi”, koji pored promovisanja bezuslovne ljubavi pruža podršku ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja. Brena ističe da poznate ličnosti najviše treba da pričaju o temi nasilja nad ženama i tako im pruže podršku da se izbore za bolji život.

– Želela sam da kroz spot pružim podršku ženama protiv psihofizičkog nasilja i maltretiranja. Da ih podstaknem da pričaju, da se poveravaju o svemu i da govore o tome javno. Dokle god budu ćutale i trpele, do tada će nasilje da se povećava – kaže pevačica,  a piše Puls.

Ona dodaje da poznati imaju presudnu ulogu u podizanju svesti o ovoj temi:

– Mi kao javne ličnosti trebalo bi da podstaknemo i dajemo podršku, da skrećemo pažnju na neke anomalije koje se dešavaju u našem društvu, a pogotovo na Balkanu, gde se svakodnevno maltretiraju slabi, nemoćni, deca i žene. Imamo toliko žena koje su premlaćene i ubijene i o tome treba da se priča. Moramo da se osvestimo da treba da budemo podrška jedni drugima.

Lepa Brena smatra da ne treba razdvajati fizičko i psihičko nasilje, jer su oba pogubna za žrtvu.

– Imali smo dosta primera žena koje su zbog svog psihičkog stanja odlučile sebi da oduzmu život. Mislim da se psihičko maltretiranje svuda tretira kao jedna vrsta zlostavljanja i mislim da i pred zakonom to treba da bude kažnjivo kao i fizičko zlostavljanje. Naravno, ljude treba osvestiti šta je to psihičko maltretiranje – objasnila je pevačica, koja kroz ovu pesmu promoviše i ljubav:

– Ovom pesmom smo želeli da publika više obrati pažnju na melodiju i tekst same numere. Danas je sve manje muzike koja ima dušu i emociju. Mislim da mi pevači koji imamo sofisticiranu, definisanu i prefinjenu dušu možemo još uvek da pevamo pesme koje govore o ljubavi.

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da je snajka Aleksandra Prijović pronašla ovu pesmu za svekrvu.

– Ona je prvo čula pesmu i rekla da je to numera za mene. Pozvala me i rekla: „Beki, ima jedna fenomenalna pesma i moraš da je poslušaš.” Posle nekoliko dana sam je čula i odmah sam se oduševila i rekla da to sam ja – kaže ponosno Brena, i ne krije da se često o poslu savetuje sa snajkom:

– Nama to spada u neke lepe porodične razgovore. Možda neko sedi i priča o nekome, a mi sedimo i pričamo o našim poslovima. Svaku pesmu koju ona uradi naravno da među prvima ja preslušam i uvek kažem svoje iskreno mišljenje, jer mislim da u porodici uvek treba da budete jako iskreni. Ne treba da budete brutalni, ali uvek treba reći iskreno svoje mišljenje.

Poslušajte novu pesme Lepe Brene koju joj je Prijovićka predložila da snimi! (VIDEO)


starstar, instagram