Zvanično je određen datum početka suđenja zbog nesreće u kojoj su 17. februara 2019. godine život izgubili Šaban Šaulić i Mirsad Kerić! Prvo ročište biće održano 27. marta, i tada će Turčin Alsin Levent (36) morati da se pojavi pred Okružnim sudom u Guterslohu.

Proces će se odvijati pod pojačanim merama bezbednosti – rekao je Silke Bergšetrman, zamenik direktora, ali ništa više od informacija za sada, iz sigurnosnih razloga, neće iznositi.
Kako se navodi, pojačane mere bezbednosti verovatno su određene zbog toga što je “Šaban bio mnogo popularan”, pa će “interesovanje za slučaj biti veliko”.

Podsetimo, Alsin se tereti za ubistvo u saobraćaju, a u optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, te da je pijan u automobilu”mazda 6″ izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha.

Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h. Podsetimo, Šaban je 16. februara imao nastup u klubu Farinda u Bilefeldu. Nekoliko sati posle nastupa tragično je stradao.


starstar