Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj kada se u automobil u kojem je bio sa još dvojicom saputnika zakucao pijani Nemac velikom brzinom.

Porodica bi trebalo ubrzo da može da vidi telo premunlog oca, navodi se u Bilefeldu i kaže da su od pogibije do danas njihove institucije u stalnom kontaktu sa Generalnim konzulatom Srbije koji je o svemu informisan.

Navode da su predstavnicima konzulata i porodice bili omogućeni razgovori sa nadležnima u policiji, sa glavnim doktorom koja je vodila tim ukjučen u spasavanje nasih državljana, državnim tužiocem, predstavnicima pokrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova….

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogobije Šulića, potvrdila da je auto u kome se nalazio pevač usporio zbog situacije na putu i da je drugi auto direktno naleteo na njih, tako da su udarili u bankinu.

Nemac, koji je izazvao udes, goni se krivično po službenoj dužnosti.

Radi pripreme za transport, lekari su mu, prema nemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i uneli ga u helikopter, posle nesreće koja se dogodila u nedelju oko 6 sati i 45 minuta.

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procene doktora na licu mesta da je on bio najteže povređen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu.

Ostala dvojica njegovih saputnika, prebačena su u druge dve bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mestu nesreće. Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Nemačkoj, koja ukljucuje prevoz helikopterom i čitav tim lekara.

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a posle reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su videli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati.

U nedelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Lekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mesto, gde je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o celokupnom protokolu spasa dala svoje mimljenje policiji.

TAJNA ŠABANOVOG TESTAMENTA: Evo ko će dobiti vilu, stanove i MILIONE!


starprintscreen