Svi znate slavnog redititelja Emira Kusturicu, ali malo ko zna kako izgleda njegova supruga Maja Mandić Kusturica, filmska producentkinja, sa kojom je preko 25 godina u braku.

Maja je Emiru velika podrška i vetar u leđa.

S njim ima dvoje dece, ćerku Dunju i sina Stribora.

Iako je sve bilo za potrebe snimanja fiulmskog ostvarenja ”Na mlečnom putu”, verujemo da Maji nije bilo nimalo svejedno dok je svog supruga gledala u zagrljaju najlepše žene na svetu – Monike Beluči.

Emir i njegova supruga Maja, prošle godine odlikovani su medaljom pokrovitelja supružničke ljubavi i porodične sreće “Sveti Petar i Fevronija”. Medalju i plaketu su im prošle godine uručili predstavnici Ruskog doma iz Beograda.

“Maja je centralna emocija naše familije, ona je zapravo vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih pa do danas stub je naše porodice. Moja supruga završila je književnost, ali kada sam se vratio iz Francuske na najbolji način se pokazala kao producent i zahvaljujući svojoj umešnosti učinila ono što je u filmu najteže – da sačuva novac i usmeri ga na platno. Upravo tako mi je pomogla da završim poslednja tri filma”, rekao je ranije za “Stori” Kusturica.