Crnogorski pevač Slaven Đukanović (38) uhapšen je u Beogradu po poternici srpskih vlasti koje su ga osudile na godinu i po zatvora zbog ranjavanja jedne osobe u Srbiji. Njega su organi reda lišili slobode u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je iz Crne Gore pokušao da uđe u Srbiju. Srpski istražitelji su mu stavili lisice i odvezli ga u Sremsku Mitrovicu na izdržavanje kazne.

Izvori bliski istrazi naveli su da se Đukanović sa prijateljima zaputio u Beograd na koncert folkera Ace Lukasa. On, navodno, nije znao da je osuđen i da je za njim raspisana poternica. Nekoliko dana pre toga je nesmetano ulazio u Srbiju, a putovao je i u druge evropske zemlje. Đukanović je uhapšen zbog krivičnog dela koje je počinio u Srbiji pre više godina. Tada je pucao na jednu osobu i teško je povredio, piše “Pobeda”.

Nije poznato koje krivično delo se Đukanoviću stavljalo na teret, da li ubistvo u pokušaju ili je delo bilo kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti i nanošenje telesnih povreda. Nepoznato je i obrazloženje presude. Ono što je izvesno je da je ta odluka pravosnažna i da su srpski istražitelji čekali da Đukanović uđe na njihovu teritoriju i obaveste ga da prema ovoj zemlji ima zakonsku obavezu da odsluži zatvorsku kaznu.

Premijera! Lukas objavio spot za novu pesmu VERAN! (Video)


starstar