Severina Kojić ne može da plaća ratu za kredit u iznosu od 2.000 evra mesečno, zbog čega je u problemima, jer može da ostane bez stana u Zagrebu ako banka aktivira hipoteku, saznaje Kurir.

Otkako je prekinula saradnju s dugogodišnjim menadžerom Tomislavom Tomicom Petrovićem, u poslu joj ne cvetaju ruže, nastupa ima sve manje, peva za niže honorare, a dugovi se nagomilavaju. Trenutno joj najveći problem predstavlja kredit koji je podigla pre osam meseci za snimanje novog albuma, a sad taj novac ne može da vrati banci.

Poznato je da Seve ne ume da raspolaže novcem. Troši više nego što zaradi. Tokom 2018. je imala mnogo nastupa širom regiona, ali ništa od zarađenih para nije sačuvala, pa kad je došlo vreme da snima nove pesme i spotove, morala je da se zaduži. Pre osam meseci podigla je 100.000 evra kredita u jednoj banci u Zagrebu, a kao garanciju založila je stan. Prvih pet meseci je sve bilo u redu, mogla je da plaća rate, ali poslednja tri meseca nije platila nijednu. Valjda nije imala nastupe, pa nije mogla da zaradi toliko para, jer ona ima još jedan kredit, stambeni. Ne znam tačno kolika je rata, ali priča se da je čak 7.000 evra. Uglavnom, iz banke u kojoj je podigla keš kredit su joj poslali dopis da će aktivirati hipoteku ako u roku od 15 dana ne plati sve što im duguje – kaže  izvor blizak Kojićevoj.

Severinini bliski prijatelji veruju da će se ona izvući iz ovog problema, jer joj nije prvi put da bude prezadužena.

I ranije je imala ovakve epizode. Ali uvek je tu bio Tomica da to reši umesto nje. Ovaj put će izgleda morati sama, jer ni njen suprug Igor po svoj prilici nije baš nadaren da barata s parama. Mislim da su Severinini problemi počeli upravo posle prekida saradnje s Tomicom. On se protivio tome da podigne novi kredit jer je znao čemu to vodi. Kamata na pozajmljeni novac je 15 odsto, što uopšte nije povoljno. Severina je čak htela da podigne kredit preko njegove firme, ali Tomica nije hteo da čuje za to. Ko zna, možda je to razlog što su se posvađali – zaključuje izvor.

Hrvatski mediji prenose da su u jeku razni festivali širom Hrvatske, a pvačice nema nigde, tvrdi Jutarnji list. S druge strane, njene kolege Petar Grašo, Toni Cetinski, Jelena Rozga i drugi rade tokom leta. Pevačica je u Hrvatskoj prozvana najvećom gubitnicom ovog leta, a sve se povezuje s raskidom saradnje s Tomicom Petrovićem.

Dok bankari prete prinudnom naplatom duga, Severina je nedavno uživala sa suprugom Igorom i sinom na letovanju, za koje je izdvojila čak 10.000 evra.


starstar