Hrvati ne žele Miroslava Ilića: Evo zbog čega bojkotuju nastup popularnog pevača!

20.06.2022

15:00

By

Razgovor ljubavnice i žene Miroslava Ilića

Miroslav Ilić u problemima

Koncert popularnog pevača Miroslava Ilića u Velikoj Gorici u Hrvatskoj je izazvao veliku buru u javnosti.

Naime, Hrvatima smeta to što je Ilić 2015. godine na „Kupusijadi“ u rodnim Mrčajevcima izveo numeru u kojoj se veliča četnički vojvoda, pa traže da mu se zabrani da peva u ovoj zemlji.

Miroslav Ilić

Miroslav Ilić nakon privatne prolazi i kroz poslovnu dramu

Članovi proustaške Hrvatske stranke prava (HSP) izdali su saopštenje u kom generala Dražu nazivaju zločincem i zahtevaju od gradskih vlasti da otkažu koncert Slavuja iz Mrčajevaca.

Hrvatska stranka prava zgrožena je činjenicom da je u našoj Velikoj Gorici najavljen i od gradskih vlasti odobren koncert Miroslava Ilića, srpskog folk pevača, koji je javno i besramno pevao hvalospeve zloglasnom četničkom vojvodi Draži Mihailoviću. Ne želimo da ulazimo u rasprave o umetničkom dostignuću njegovog muzičkog opusa i broju poklonika kojih možda ima u našem kraju, jer je to u ovom slučaju potpuno nebitno, nego želimo da uperimo prstom u profil osobe Miroslava Ilića. On se razotkrio ne tako davne 2015. godine, kada je na koncertu veličao srpskog vojvodu i zločinca Mihailovića, što je ostalo trajno zabeleženo na video-snimcima i dostupno je na internetu, navodi se između ostalog u saopštenju HSP Velika Gorica.


S druge strane, Miroslav je dao kratku izjavu za Pink. rs u kojoj je otkrio da veruje da koncert neće biti otkazan.

– Nisam ništa čuo o tome, pa ne mogu da komentarišem. Koncert će najverovatnije biti održan – rekao je kratko pevač.

 

IZVOR: Pink. rs

SLIKE: STAR

Još iz kategorije