Vesna Zmijanac uzela unuku Reu pod svoje: Učim je da kuva, moramo da štedimo sve

25.04.2024

16:00

By

Kuhinja Vesne Zmijanac

Bojan Vuković

Kuhinja Vesne Zmijanac odiše mirisom i ukusom tradicije

Osim što je talentovana pevačica, Vesna Zmijanac je majstor i za kuvanje. Ona većinu vremena provodi u svojoj vikendici na Bukulji, a najsrećnija je kada su sa njom njene unuke. Tek tada, kada one posete baku, kuhinja Vesne Zmijanac postaje prava magija.

Kuhinja Vesne Zmijanac primer je srpske tradicionalne trpeze

Kako je sama ispričala za medije, Vesna najviše voli da sprema hranu za ćerku Nikoliju i njenu porodicu, tako da je kuhinja Vesne Zmijanac uvek spremna za goste. Naime, Vesna uvek dočeka prijatelje i porodicu sa punim frižiderom, a ima i svoju baštu.

Kuhinja Vesne Zmijanac

Vesna ZmijanacBojan Vuković

Svi mogu kod mene da se prehrane! Uostalom, oni stalno dolaze na Bukulju i najviše vole kad im kuvam. Kada sam u kuhinji, ne stižem ništa drugo da radim po kući! To je zato što ne stavim jednu šerpu na šporet, već kod mene mora da bude od svega pomalo i zato dugo traje spremanje ručka – rekla je Vesna, koja je dodala i da unuke obožavaju povrće iz njene bašte:

Pročitajte i – Dušica meša psihoaktivne supstance – Ne zna koje je uzela popodne, a koje uveče

– Moje unuke ne vole meso, ali obožavaju sve ostalo što im spremim. Zato često spremam boraniju, sataraš, posne sarme i punjene paprike… I sve to povrće je iz moje bašte! Reu sada učim da kuva, zajedno spremamo neka jela. Podseća na mene, nemirna je, mali zvrk, puna je energije… Mnogo volim unuke – rekla je Vesna za Informer svojevremeno, govorila je i o tome šta nikada nije prebolela.

Pročitajte i – Car napustio Aleksandru i bebu – Filip se iz čista mira pokupio i otišao

Vesna inače na Bukulji živi kao sav normalan svet, a dokazala je i da je prava domaćica kada je opisala kako se sprema za zimu:


– Na Bukulji imam šest odžaka i šporeta na drva, tako da neću imati problem sa grejanjem. Kupila sam drva, a imam i svoju šumu. Ne idem ja po drva, imam pomoć komšija, pa ne mogu sve sama da radim! Pored toga, rešila sam da kupim i agregat i onda ću biti potpuno spremna za zimu. A ako struja opet poskupi, štedeću. Dobro je što zimnicu uvek spremim na vreme – zaključila je Vesna.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: Bojan Vuković

Još iz kategorije