Dijeta ga prepolovila: Aleksandar Sofronijević smršao 40 kilograma, jedna stvar je bila ključna FOTO

16.02.2023

18:00

By

Aleksandar Sofronijević

Dijeta Ace Sofronijevića je dala ozbiljne rezultate

Aleksandrar Sofronijević pre nekoliko godina rešio je da promeni život iz korena. Harmonikaš koji je zahvaljujući zdravoj ishrani i redovnim treninzima uspeo da skine čak 40. kilograma, prisetio se svoje borbe i ispričao koji trenutak je bio presudan da uopšte krene da brine o svom zdravlju.

– Trenutak kada sam odlučio da povedem računa o sebi desio kada više nisam mogao da se sagnem da zavežem pertlu, mama mi je pomagala. U tom trenutku imao sam 128 kilograma, to je bilo 2008. godine – počeo je priču Sofronijević.

Dijeta Ace Sofronijevića više nije tajna

Budući da je bio veliki gurman i da uživao u jakoj hrani, slavnom harmonikašu na početku nije bilo nimalo lako. Ipak, on je odoleo svim izazovima, a dijeta Ace Sofronijevića dala je ozbiljne rezultate.

– Ja zaista volim da jedem, mislim da sam to nasledio od majke (smeh). Kada sam počinjao karijeru, 2000. godine, oformio sam bend koji se zvao „Buba prestiž“ i naše svirke trajale su do dva, tri sata noću. Na nastupima sam unosio veliku količinu alkohola, ali to nije bilo jedino zlo. Kada bismo svirku priveli kraju, otišli bismo na ogromnu picu ili metarsku palačinku i te ogromne količine hrane uz nespavanje, ne treniranje i stres dovele su do toga da sam ja konstantno jeo – iskreno je rekao Aca, pa dodao:

Pročitajte: Za dve nedelje 5 kilograma manje – Dijeta Saše Popovića daje fantastične rezultate, ovo je njegov jelovnik

dijeta ace sofronijevića


– Proces promene je dugotrajan i zaista nije lak. Međutim, ja imam veliku želju i volju za životom jer sam video koliko je loše biti gojazan i kako ne možeš ništa da uradiš.. Početak moje dijete u smislu zdrave ishrane bio je da se obročim. Trudim se da uvek imam mnogo salate i trudim se da izbegnem da vezujem hleb sa ugljenim hidratima i nikad ne uzimam slatko posle obroka – kaže Sofronijević i otkriva kako sada izgledaju njegovi obroci.

Pročitajte: Operacija želuca je prevaziđena – Evo kako je Bojana Stamenov smršala 80 kilograma, nove fotografije zapanjile javnost

dijeta ace sofronijevića

Doručak su uglavnom neke kašice od heljde sa kombinacijama smrznutog voća, jaja, napravim neku salatu dobru, humus često pravim, integralni hleb, heljdu obožavam i super je varim i uglavnom je kod mene heljdin hleb. U zavisnosti od toga šta je bio doručak užina je uvek su te neke voćne stvari ili štanglica čokolade ili dve urme – otkrio je harmonikaš u emisiji „RTS Ordinacija” i nastavio:

– Za ručak se uvek trudim da imam nešto kuvano, uvek  se trudim da to bude grašak ili sočivo ili pasulj koji vezujem sa jednim parčetom integralnog hleba. Meso sam naučio da je meni dovoljno 150 grama mesa maksimalno i ja sam apsolutno sit. Dva, tri puta nedeljno jedem meso, dva, tri puta jedem ribu ostalo je ta neka biljna hrana i uvek neka lagana večera – zaključio je.

SLIKE: Ata Images, Instagram

Još iz kategorije