06.09.2024
Kolač sa višnjama po receptu Lune Đogani, Marko ne može da mu odoli (foto)
Bivša rijaliti učesnica i supruga Marka Miljkovića, Luna Đogani, obradovala je fanove receptom za čuveni kolač sa višnjama kome niko ne može da odo...
22.08.2024
09:55
Aleksandra Vasković, supruga frontmena popularnog Leksington benda i uspešna food blogerka, izazvala je lavinu reakcija na Instagramu kada je sa pratiocima podelila recept za neodoljivu štrudlu sa makom.
Ova slatka poslastica, koju pamti još iz detinjstva, sada je postala hit među njenim fanovima.
– I evo je, moja omiljena domaća poslastica iz detinjstva! Još uvek se radujem kao dete kad mama kaže da pravi štrudlu sa makom, i verujte mi, vredi svakog minuta čekanja (da, ovo nije jedan od onih brzih recepata). Prenosim vam recept koji sam nasledila od svoje mame, a ona ga je, kako kaže, dobila iz „prošlog života“ – napisala je Aleksandra, otkrivajući dragocenu porodičnu tajnu.
View this post on Instagram
SASTOJCI
Pomešajte kvasac, šećer i brašno sa toplim mlekom i ostavite da odstoji 10 minuta.
Dodajte nadošli kvasac u smesu sa brašnom, jajima, maslacem i šećerom, pa mesite dok testo ne počne da se odvaja od posude.
Premesite testo na radnoj površini, a zatim ga stavite u posudu da nadođe oko 30 minuta.
Postepeno dodajte vrelo mleko u smesu od maka (ili oraha), šećera i vanile, dok ne dobijete smesu koja ne sme biti previše retka.
Finalna priprema:
Nakon što testo naraste, ponovo ga premesite i podelite na pet jednakih delova.
Svaki deo razvijte oklagijom u pravougaonik tanji od prsta.
Premažite fil ravnomerno po površini, zatim pažljivo urolajte i poređajte u pleh.
Pokrijte i ostavite da nadođe još 45 minuta.
Pecite štrudle u rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Slične teme:
Goca Božinovska je odlična domaćica: Ova pita je dobra i za doručak i za večeru
I Jelena Karleuša je nekada konzumirala meso: Obavezno isprobajte recept za najsočniji biftek sa šampinjonima
Nataša uživa u pisanoj reči i kreiranju sadržaja različitog žanra. Novinarsku profesiju, u kojoj je nešto više od deset godina, ne doživljava kao zanat već kao stvaralačku igru i izazov. Posao urednika portala posaljirecept.rs će sa simpatijama pamtiti, kao i pisanje za b2b izdanja Hoteli & Restorani, CafeBar & Restoran, magazin La Cucina Italiana itd. Trenutno je u novoj ulozi i kreira za starmagazin.rs
IZVOR: Starmagazin
SLIKE: Shutterstock
06.09.2024
Bivša rijaliti učesnica i supruga Marka Miljkovića, Luna Đogani, obradovala je fanove receptom za čuveni kolač sa višnjama kome niko ne može da odo...
04.09.2024
Salata od krastavca, koju u nebrojeno varijanti priprema mladi influenser Logan, nije samo još jedan sezonski recept. Ova salata od krastavca je...
29.08.2024
Ledeno nebo je kolač koji osvaja svojim mekanim biskvitom i bogatom kremastom teksturom. Ova poslastica se priprema jednostavno i od dostupnih s...
27.08.2024
Za savršeno mekano i sočno meso, ključno je mariniranje. Korišćenje marinade može značajno poboljšati ukus i teksturu mesa, ali samo ako se prav...
25.08.2024
Kada se pevačica Tanja Savić prvi put pojavila na sceni "Zvezda Granda", publiku je potpuno opčinila, kako glasom tako i prirodnom lepotom, a i dan...