Izbegavajte ovaj program na veš mašini: Ukoliko ga koristite često, trošićete mnogo struje

23.05.2024

16:00

By

Pranje veša

YouTube/Printskrin

Veš mašina

Pranje veša je lakše uz ovaj program na veš mašini

Pranje veša glavna je obaveza svake domaćice. Uz savremene veš mašine imamo na raspolaganju niz programa za pranje veša, ali jedan od njih, verovali ili ne, troši najviše električne energije, a najčešće ga svi koristimi jer verujemo da je najpovoljniji.

Pranje veša je glavna obaveza svake domaćice

Naime, ponekad mogu da nas zbune svi oni programi koje vaša veš mašina za pranje veša nudi. Hladan program, ključanje, sa centrifugom, bez centrifuge, 30 ili 60 stepeni, eko program ili brzi, rifreš – da li zaista znate koji je program najskuplji, a to vam u startu nije palo ni na pamet?

Pranje veša

Veš mašinaYouTube/Printskrin

 

Da li ste, recimo, sigurni da koristite najefikasniji i najjeftiniji program vaše mašine za pranje veša? Niste sami.

Kada nemamo vremena, imamo previše prljavog veša ili nam treba nešto čisto što pre, obično posežemo za najbržim programom. Sasvim je logično da je, s obzirom na to da radi najkraće, i najjeftiniji. Međutim, to i nije baš tako kako deluje i što je na kraju krajeva logično.


Pročitajte i – Zidovi su vam prljavi, a nemate vremena i novca za krečenje – Samo ih premažite ovim i sve fleke će nestati

Zapamtite da grešite i da od sada izbegavate taj program za pranje veša! Najbrži program je najskuplji. Naime, zbog toga što sve poslove treba da obavi što brže, on ubrzava, što znači da troši više energije, odnosno struje. On, verovali ili ne, potroši više od programa koji traje dva puna sata iako je brzi program sjajan trik za instant pranje veša.

Pročitajte i – Saveti zlata vredni – Nekoliko detalja koji mogu znatno ulepšati i osvežiti vašu dnevnu sobu

Ako želite da uštedite struju prilikom pranja veša, a to podrazumeva i manje račune, uvek birajte normalne ili eko programe i niže temperature i vaš račun za struju za naredni mesec će vas oduševiti. Osim toga, možete skratiti i pretpranje, a ako odeća nije toliko prljava, taj deo preskočite.

 

IZVOR: Starmagazin, Alo

SLIKE: PRINTSKRIN YOUTUBE

Još iz kategorije