Da džepovi ne budu prazni: Evo kako najlakše da uštedite novac!

04.04.2023

12:00

By

kako da uštedimo

Inflacija je, nažalost, postala jedna od naših najvećih briga u poslednje vreme. Ne samo da skaču cene proizvoda u supermarketima, već su poskupele i komunalije, gorivo… Oni koji otplaćuju kredit sa zebnjom iščekuju novosti o povećanju rate… Sve to dovodi do toga da se čini da novca, koliko god da ga ima, nikad nema dovoljno.

Kako da uštedimo novac?

Ipak, uz male trikove koje možete primeniti u svakodnevnom životu, možete uštedeti značajnu količinu para, tako da će vam u novčaniku ostati više nego što mislite, piše magazin SREĆNA ŽENA u novom broju!

Pročitajte: Vreme je za prolećno čišćenje ormara, a ovi trikovi će vam u tome pomoći

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели TV Novele (@tv_novelesrbija)

1. Obratite pažnju na rok trajanja

Neki supermaketi imaju odlične akcije kada je reč o proizvodima koji su pred istekom roka trajanja. To je odličan način za uštedu ako znate da ćete te proizvode uskoro upotrebiti.

Savet plus! U nekim prodavnicama možete pronaći i sveže proizvode (kao što su riba ili voće i povrće) na sniženju ukoliko se ne prodaju u prvih nekoliko dana.

2. Kupujte proizvode na merenje


Sezonsko voće i povrće jeftinije je od onog kojem nije sezona, pa se trudite da se ono nađe na listi za kupovinu. Usput, ne bi bilo loše da te namirnice, umesto u marketu, kupujete na pijaci, jer ćete tako proći jeftinije.

Savet plus! Proizvodi koji se kupuju na merenje jeftiniji su od onih koji su upakovani u činije, jer se tada plaća i ambalaža.

Pročitajte: Da li je vreme za raskid? 4 jasna znaka da vam je veza u krizi

kako da uštedimo

3. Cena nije uvek merilo kvaliteta

Navikli ste da kupujete proizvode poznatih brendova? Dajte šansu nečemu novom! Možda su namirnice ili deterdženti manje poznatih proizvođača jeftiniji, a dobri.

Savet plus! Mnogi trgovinski lanci imaju svoje, jeftinije proizvode, ali pogledajte deklaracije – za njih ih prave „poznatije” firme.

4. Zamrzivač je vaš saveznik

Ako naiđete na sveđe proizvode koji su na akciji, ukoliko ste u mogućnosti kupite veću količinu pa ono što ne iskoristite odmah stavite u zamrzivač.

Savet plus! To se ne odnosi samo na voće i povrće, već i na druge vrste namirnica. Na primer, suhomesnati proizvodi su često na sjajnim akcijama.

5. Kupujte u više različitih prodavnica

Kupovina će, istina, tako trajati duže, ali ćete uštedeti novac. Nisu svi proizvodi istovremeno na akciji u svim lancima marketa, a nekad čak i manje prodavnice imaju odlične akcije.

Savet plus! Voće, povrće i riba su obično jeftiniji u specijalizovanim prodavnicama.

Pročitajte: Zbogom, prehlade! Evo kako da sačuvate zdravlje i imunitet 

kako da uštedimo

Još saveta o štednji, ali i modi, lepoti, zdravlju, uređenju doma i još mnogo čemu potražite u novom broju magazina SREĆNA ŽENA, koji vas čeka na najbližem kiosku!

SLIKE: Getty Images, Promo

Još iz kategorije