Više nije tajna: Vanbračni sin Gorana Bregovića priznao: Samo jednom sam ga video..

02.02.2023

20:30

By

marko stanković

Mlada muzička nada Marko Stanković je ekskluzivno za naš portal otkrio kako je krenuo da osvaja estradu, ali i čega je sve morao da se odrekne na tom putu! Kako ističe, čak je ostao i bez devojke!

Marko Stanković iskreno o životu i karijeri 

– Odrastao sam u nemaštini, u porodici se uvek svaki novčić odvajao za našu decu i posebno za sestrinu operaciju koja je rođena sa srčanom manom. Oduvek me pratila panika da ću ostati bez novca. Kad sam počeo da živim od muzike, svu energiju usmerio sam samo na to. Zanemarivao sam rođendane, venčanja i slavlja mnogih prijatelja i članova familije. Jednako tako zanemarivao sam i devojku. Te sam godine imao 270 nastupa. Ona me, očekivano, ostavila i slomila mi srce. Napisao sam pesmu „Da ne svane“ upravo o tom događaju. Ljubav sam izgubio zbog predanosti poslu, muzika me koštala najlepše ljubavne priče, upravo zato besno lomim gitaru u spotu. Preterao sam, danas mi je jasno. Nisam znao da nađem ravnotežu – kaže Marko Stanković, kantautor koji je sa novom baladom spreman da osvoji ceo Balkan.

Pročitajte: Drama na nastupu Mileta Kitića – Pevaču pukao film pa iznerviran udario gosta VIDEO

marko stanković

Od 12. godine stalno nešto svira, a počeo je da zarađuje tokom srednje škole. Nisu to bili neki iznosi, nekad bi honorar bio 30 evra, a iznajmljivanje ozvučenja koje je nosio na tu svirku stajalo je 50 evra. Znao je da je to ulaganje na duge staze. A sve je počelo u lokalnoj muzickoj školi, gde je išao na casove klavira.

– Moj zaigrani i energični duh nije se svideo profesorki. Svako malo bi me udarala i vikala, „zašto mrdaš glavom kao neki petao“. Ako ja isprve ne bih odsvirao novu melodiju ispravno, ona bi se naljutila i slala bi me da joj kupim burek dok se ona smiruje uz cigaretu. Nakon dve godine bilo mi je dosta zlostavljanja, ispisao sam se iz škole i zakleo da nikad više klavir neću taknuti u životu. Na kraj osnovne škole bili smo na putovanju, gde nam je neki čovek svako veče svirao na gitari hitove Plavog orkestra, Bijelog dugmeta, Parnog valjka, dok smo mi deca zagrljeni oko njega pevali. Osetio sam čar muzike kao nikad pre. Osetio sam da mi nedostaje – priseća se Marko koga je tetka uskoro pozvala da se pridruži bratiću na privatnim časovima gitare.

Pročitajte: Najluđa žurka u Čikagu – NBA zvezde dočekale Novu godinu uz Peđu Medenicu, ovo su detalji FOTO

marko stanković


– Odmah sam se zaljubio u gitaru i njenu moć privlačenja ljudi oko sebe. Pevanje je išlo nešto sporije, bio sam mnogo loš, da ne kažem katastrofalan. Tokom vežbanja mama, koja je završila srednju muzičku školu, ušla je u sobu i rekla: „Sine, majka te voli, ali nemoj pevati, samo sviraj gitaru“. Posle toga godinu dana nisam zapevao pred drugima. Pazio sam da vežbam samo kad sam sam kod kuće. Kad sam bio zadovoljan napretkom, pozvao sam ih na svirku. Mama je bila šokirana. I danas je zezam kako sam uspeo da joj dokazem da ću naučiti da pevam.

Pročitajte: Potez za poštovanje – Maja Berović odbila novac na nastupu, pa ovo poručila VIDEO

marko stanković

Osnovao je bend i krenuo. Već sa 15 godina bili su predgrupa Goranu Bregoviću u rodnom Leskovcu. Još pamti tremu, ali i uzbuđenje kad je stao prvi put pred hiljadu okupljenih ljudi, a u divnom mu je sećanju ostao i nastup s Bregom.

– Zamolio sam ga za zajedničku fotografiju. Prokomentirao je naš nastup na lep način i rekao da nam ne sme ponuditi da pijemo jer smo još premali za alkoholnu zdravicu. Bio je divan prema nama. Sutradan je u lokalnim medijima počela rasprava u kojoj se govorilo da su Bregovića nepotrebno platili 40 hiljada eura, a da smo mi klinci napravili bolju atmosferu iako smo nastupali besplatno. Tada su krenule priče da sam vanbračni sin Gorana Bregovića, a glupost, čoveka sam samo taj jedan put u životu video – smeje se Marko koji se sa 19 godina preselio u Beograd. Sljedeće četiri godine Marko s bendovima nastupa na svadbama, rođendanima, privatnim zabavama, beogradskim klubovima, a došao je i do epizodne uloge u popularnoj srpskoj seriji „Istine i laži“, gde je glumio člana benda Sergeja Ćetkovića.

Pročitajte: Emotivna ljubavna priča u novoj pesmi Sergeja Ćetkovića

marko stanković

– Ovaj je singl moja priča, već radim na sledećim pesmama. Verujem u svoj potencijal i verujem da će publika prepoznati moju iskrenu emociju. Nakon više od hiljadu nastupa siguran sam da znam zabaviti ljude, sad još moram potvrditi da ih mogu zavesti svojim autorskim pesmama – zaključio je Marko Stanković.

IZVOR: PROMO

SLIKE: PROMO

Još iz kategorije