Majka Nade Topčagić preminula u kamp prikolici: Komšije iz rodnog sela pevačice otkrivaju detalje

12.06.2024

18:10

By

Majka Nade Topčagić

Bojan Vuković

Nada Topčagić

Pevačica Nada Topčagić ima luksuzan stan u centru Beograda, kao i imanje na Tari u prelepoj netaknutoj prirodi. Međutim, majka Nade Topčagić nije uživala u luksuzu, naprotiv.

Majka Nade Topčagić živela je skromno i povučeno

Nada Topčagić je rođena je Tarevcima u blizini Modriče u Bosni i Hercegovini, gde je sa porodicom provela detinjstvo i mladost, a kasnije je izgradila dom u Beogradu gde živi sa suprugom.

Kuća u kojoj je odrasla je srušena i sada na tom imanju postoji samo kuća koju je pevačicina sestra Almasa počela da gradi još pre rata, ali nije završena. U njoj danas žive Nadini dalji rođaci koji ne vole da se eksponiraju, a tu je živela i majka Nade Topčagić.

Majka Nade Topčagić

Nada TopčagićBojan Vuković

– Upoznao sam Nadu 2008. godine, kada je majka Nade Topčagić bila u bolnici. Imao sam radnju u centru, u koju je ona redovno dolazila da kupi namirnice. Moram joj zameriti što majci nije posvetila više vremena i nege, a toliko je pevala o njoj. Nada je mlada otišla iz ovog mesta, trbuhom za kruhom je otišla za Srbiju. Poznavao sam i njenog oca Redžu, on je bio fin i tih čovek. Talenat za pevanje pokazala je još u srednjoj školi, a nasledila ga je od porodice sa očeve strane – započinje komšija iz Nadinog rodnog sela i nastavlja:

Pročitajte i – Promenila je veru, a pravo ime krije godinama – Ovako se zapravo zove Nada Topčagić

Komšija je ispričao za Kurir i da je majka Nade Topčagić do kraja života ostala u kamp prikolici:


– Nadina sestra živi u Nemačkoj, dolazila je ovde na nekoliko dana sa kamp-kućicom, u Zenici ima još dve kuće, a ovde je kuća Nade Topčagić srušena. Njihova majka Hamida poslednje dane provela je ovde na placu u kamp-kućici, tu je živela godinama pred smrt. Moram da zamerim mojoj prijateljici i sugrađanki Nadi što ocu Redži nije podigla grob. Mislim da je njen otac bio jako fin čovek i da je to zaslužio – zaključio je komšija.

IZVOR: Starmagazin, Kurir

SLIKE: Bojan Vuković

Još iz kategorije