Tajna čuvana više od 30 godina: Brena i Beba otkrili konačno otkrili ko je Jelena Živojinović FOTO

31.03.2023

16:00

By

Kršteno ime Lepe Brene

ATA IMAGES

Brena i Boba

Kršteno ime Lepe Brene konačno isplivalo u javnost

Jedna od naših najpopularnijih pevačica Lepa Brena rođena je kao Fahreta Jahić, a ssvoj čuveni nadimak dobila je davne 1975. godine.

Kršteno ime Lepe Brene je otkriveno

Naime, pevačicu svi znaju kao pod nazivom Lepa Brena što je postalo i njen zaštitni znak, a ona je tek nedavno pričala na temu svog imena, te je otkrila kako je nastao ovaj nadimak. Ona je u  svom dokumentarnom filmu Lepa Brena – godine Slatkog greha pričala o ovoj temi.

Pročitajte: Potres u porodici- Lepa Brena hitno operisana, molila je lekare da ne umre

Kršteno ime Lepe Brene

– Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: Fahreta, Fahreta! Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: “Ja ću tebe zvati Brena”. Ja kažem: Ko je ta Brena?! Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša – otkrila je pevačica jednom prilikom i dodala:

Pročitajte: Brena u strahu- Bobino zdravlje ugroženo, lekari slute na najgore FOTO

Kršteno ime Lepe Brene


– Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, setila sam se tog događaja, i tako postala Brena – ispričala je folk diva kojoj je 1981. godine pokojni Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao i Lepa.

– Nisam volela to Lepa jer nisam mislila da sam lepa na taj način – istakla je ona, ali Lepa Brena ima i jedno srpsko ime koje je dobila na krštenju.

Pročitajte: Saša Popović otkrio detalje bankrota- Ostao bez stana i dva automobila (foto)

Kršteno ime Lepe Brene

Ona je, naime, jedna od mnogih javnih ličnosti sa domaće scene koja je promenila veru. Iz Islama pevačica je prešla u pravoslavlje, a kršteno ime Lepe Brene je navodnoJelena, kako su istakli mnogi domaći mediji o čemu pevačica nikada nije javno pričala.

SLIKE: Ata images, Bojan Vuković

Još iz kategorije