Upoznajte Jelenu Živojinović: Lepa Brena i Boba su do sada krili sve o njoj

12.06.2024

16:20

By

Kršteno ime Lepe Brene

ATA IMAGES

Brena i Boba

Jedna od naših najpopularnijih pevačica Lepa Brena rođena je kao Fahreta Jahić, a svoj čuveni nadimak dobila je davne 1975. godine. Međutim, osim pravog i nadimka postoji i kršteno ime Lepe Brene o kojem ona skoro nikada ne govori u medijima.

Kršteno ime Lepe Brene do sada niko nije znao, a godinama se tako zove

Naime, pevačica je širom sveta i regiona poznata kao Lepa Brena, a to ime je postalo i njen zaštitni znak, a ona je tek nedavno pričala na temu svog imena, te je otkrila kako je nastao popularni nadimak. Ona je u  svom dokumentarnom filmu Lepa Brena – godine Slatkog greha pričala o ovoj temi.

Kršteno ime Lepe Brene

– Na košarkaškom terenu je nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: Fahreta, Fahreta! Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: “Ja ću tebe zvati Brena”. Ja kažem: Ko je ta Brena?! Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša – otkrila je jednom prilikom poznata pevačica i dodala:

Pročitajte i – Brena u strahu- Bobino zdravlje ugroženo, lekari slute na najgore FOTO

– Kada me je dve decenije kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, setila sam se tog događaja i tako postala Brena – ispričala je folk diva kojoj je 1981. godine pokojni Minimaks ispred nadimka Brena dodao i Lepa.

– Nisam volela to Lepa jer nisam mislila da sam lepa na taj način – istakla je poznata folk zvezda, a potom se saznalo da ima i jedno srpsko ime koje je dobila na krštenju.


Kršteno ime Lepe Brene nikada se ne pominje u medijima niti ona o tome govori javno

Ona je, naime, jedna od mnogih javnih ličnosti sa domaće scene koja je promenila veru. Iz Islama pevačica je prešla u pravoslavlje, a kršteno ime Lepe Brene navodno je Jelena, kako su istakli mnogi domaći mediji o čemu ni pevačica ni njen suprug Boba Živojinović nikada nisu javno pričali, ali se šuška da se Brena i tako zove od kada je u braku sa Bobom.

IZVOR: Starmagazin

SLIKE: ATA IMAGES

Još iz kategorije