Ove sezone očekuju se najveća trubačka imena u Guči: Karte rasprodate u rekordnom roku

11.07.2024

17:30

By

Festival u Guči

Festival u Guči ovog leta biće posećeniji nego ikada.

Guča festival ponovo će ugostiti ljubitelje muzike i tradicije od 01. do 04. avgusta u Guči, dok će Dragačevski sabor trubača u svom 63. izdanju okupiti najveća imena i majstore trube.

Festival u Guči

Svečana ceremonija otvaranja Sabora započeće u petak tačno u 11 časova podizanjem saborske zastave u prisustvu izvođača, medija i ovogodišnjeg domaćina, majstora trube, Dejana Petrovića. Najveću pažnju privući će centralni događaj, finalno takmičenje trubačkih orkestara, koje je zakazano za nedelju, sa početkom u 18 časova.

Festival u Guči

Aleksandra Mitrović, direktor Turističke organizacije Dragačevo istakla je da su smeštajni kapaciteti u Guči i Dragačevu odavno popunjeni, a da je vrlo malo raspoloživih smeštajnih jedinica ostalo u Čačku i Ivanjici.


– Rezervacije za smeštaj krenule su već od novembra meseca, kada je i objavljen datum ovogodišnjeg Festivala i drago mi je da mogu da potvrdim da se vratio trend organizovanog dolaska velikih grupa u Guču – iz Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine“ – zaključila je Mitrović.

Ovogodišnji domaćin Sabora, majstor trube Dejan Petrović, rekao je da mu je velika čast što se ove godine našao u toj ulozi i dodao: „Uvek sam u Guču dolazio otvorenog srca, ne znam da li sam srećniji što ću opet nastupati pred tom publikom kao muzičar ili što ću biti domaćin ovogodišnjeg Sabora.

Još iz kategorije