Spas u poslednji čas: Nada Obrić hitno operisana, opaka bolest je uzela maha

15.02.2023

22:00

By

Kuća Nade Obrić

Bolest Nade Obrić vraćala se u njen život

Nada Obrić pobedila je čak tri različita karcinoma na različitim organima, a kako bi i druge koji se bore sa opakom bolešću ohrabrila, o svojoj borbi ona je iskreno govorila u emisiji „RTS Ordinacija”. O bolesti ali i terapijama kroz koje je prošla, kao i motivaciji da opstane, dirljivo je pričala otkrivajući da joj je intuicija uvek bila najveći saveznik.

Bolest Nade Obrić uzela je maha

– Ja sam naučila da slušam organizam, da pratim znake i tako je bilo i poslednjeg puta. Primetila sam da nešto nije u redu oko bešike. Otišla sam na pregled i insistirala sam da mi urade skener. Tom prilikom je utvrđeno da imam ranu na bešici. To je operisano jednom, pa još jednom, posle toga još jednom i četvrti put operacija je trajala sedam ipo sati. Skoro sam bila na kontroli i sada je sve u redu – počinje priču pevačica i ističe da ju je osećaj da „nešto nije u redu” naterao da se obrati lekaru.

– Svega ima tu pomešano, i pri mokrenju žiganje neko, peckanje, i videla sam da tu nešto nije dobro. Onda sam otišla kod lekara i čak i njemu nisam znala da kažem precizno zašto sam došla. Mislila sam – možda da je neka bakterija, bila sam na moru pre toga sa ćerkom, pa možda je … svašta pomislimo – iskreno je Nada Obrić podelila svoja razmišljanja iz 2019. godine, kada je sve i počelo.

Pročitajte: Bolest ih je spojila – Pomirile se Verica Šerifović i Nada Obrić, ovo su detalji

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nada Obric (@obricnada)

U prvi mah, kaže Obrićeva lekari nisu iznosili mišljenje da sumnjaju na rak:

– Nisu mi rekli tada, ali poslali su tkivo na analizu, pa je tamo rečeno – nije dovoljno tkiva, ali ono što ima – ima kancerogenih ćelija. Onda sam već počela da dobijam bolove i zbog toga sam išla više puta kod lekara i onda – hitno operacija. Posle toga kad sam otišla kod lekara posle druge operacije, nađeno je pet tumora na bešici. Hitna, operacija u roku 24 sata. Trajalo je sedam i po sati, ali uz pomoć dece i lekara ja sam danas sa vama.


Pročitajte: Nada Obrić na ivici egzistencije, evo kolika joj je penzija – Lepa Lukić dobija 15 puta više FOTO

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nada Obric (@obricnada)

U teškim trenucima porodica joj je bila najveća podrška, a budući da je bolest Nade Obrić bila izuzetno ozbiljna svi su, iako su to krili, bili zabrinuti kakav će ishod na kraju biti.

– Kad sam ja videla oči moje dece i koliko su se oni borili da meni ne pokažu u kakvom sam stanju, onda sam ja isto toliko se borila da ne pokažem njima koliko mi je teško. Sve su krili od mene, trudili se da sakriju ali u tim situacijama se čoveku valjda svaka pora pretvori u uho i u oči, i čujete i što ne treba, i što nećete i vidite što ne treba i nećete, i ja sam čula kad sa lekarom pričaju da je meni bilo ostalo još mesec i po – dva života – kroz suze je ispričala prisećajući se svih detalja, pa dodala:

– Moja unuka mi je napisala poruku koju čuvam, naravno, koja je možda u jednom momentu bila presudna za moju borbu. Znate kad od svoje unuke, koja je sada treći razred gimnazije, doživite tako da vam napiše da jednostavno poslednji atom snage u sebi morate da date da uživate sa njom i u njoj — otkrila je poznata pevačica.

Bolest Nade Obrić trajala je godinama

bolest nade obrić

Podsetila je i na druga dva karcinoma sa kojima se borila – melanom i ginekološki karcinom, pa ih je poredila sa karcinomom bešike koji joj je najteže pao, kako je priznala.

– Ovaj sad mi je najteže pao zato što sam imala četiri operacije. Znate kako, odete da izvadite zub, pa vam nije prijatno, pa kad se posečete pa odete kod lekara pa vam nije prijatno… Pa ‘ajde jedna, `ajde druga, `ajde treća, `ajde i četvrta operacija istim povodom, onda svakako da nije prijatno i to iscrpljuje. Kad vam saopšte da imate takvu vrstu karcinoma nema ljudskog bića koje će reagovati nonšalantno, ja to tvrdim – tvrdi pevačica koja je na samom kraju poslala jaku poruku svima koji se bore sa opakom bolešću.

Pročitajte: Vendi popila tužbu – Nada Obrić angažovala najbolje advokate, crno joj se piše

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nada Obric (@obricnada)

– Prijateljski, ljudski – znam da vam je mnogo teško, naročito teško noću kad ostanete sami sa sobom ali nikad, nijednog sekunda se ne smete predati niti misliti da je to kraj. Evo mene – eto vas. Borba se zaista isplati. Najlakše se predati, ali kad najmanje imate nade neke, nada uvek pokaže na kraju… Nada je uvek tu, sa vama i nikad bez nade – zaključila je.

SLIKE: Bojan Vuković

Još iz kategorije