Nada Macura koja je 15 godina bila portparolka Hitne pomoći odlučila je da da otkaz i zaposli se na televiziji Prva kao novinar reporter u „Jutarnjem programu”. Ekskluzivno za NOVI STAR otkriva kako je sarađivati sa Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevićem, kao i ko je stroži od njih dvoje.

Zbog čega ste dali otkaz u Hitnoj pomoći i otišli u TV novinarstvo. Da li su veće plate na televiziji?

“Ušla sam u kolotečinu, a odavno sam osmislila da radim kao reporter i eto, uslišili su mi želje na televiziji Prva. U Hitnoj pomoći sam morala da budem 24 sata na raspolaganju, postalo mi je nekako uobičajno, morala sam da razbijem to. Zvala sam Jovanu i Srđana i predložila im da im se pridružim, pitala sam, nije mi trebala nikakva veza, i primili su me ljubazno. Nisam dala otkaz zbog novca, sve što radim, radim zbog emocija.”

Kakvu saradnju imate sa Jovanom Joksimović, priča se da ume da bude vrlo stroga i zahtevna?

“Srđana znam duže, ali imam jako dobru komunikaciju i sa njim i sa Jovanom, oni su divni ljudi. Srđan je muškarac i prirodno je da ima drugačiji odnos prema ženama, a Jovana je rezervisana, nije preterano ljubazna, jer je svesna šta je dostigla i ko je sada! Mnogo je pametna, odavno nisam srela pametniju ženu. Svaka joj čast na svemu! Nisam verovala koliko je kratko šminkaju, sjajno izgleda.”

Kratko ste vodili “Jutarnji program” na Hepiju, šta se desilo, pa ste otišli?

“Neslavno sam prošla. Jovan Marić i ja smo zaista imali super rejting, ali kada nešto dobro radite, uvek će to nekome da zasmeta. Mnogo je ljubomore! Ne želim da upirem prstom, neću da okrivim nikoga, ne znam šta se tačno desilo. Snežana Dakić je trebalo da bude urednik, a onda se vratila da vodi vikendom program. I kada se ona vratila, mi više nismo imali mesta.”

Da sada treba da radite intervju sa Jelenom Karleušom s kojom ste se javno svađali, šta biste je prvo pitali?

“Prvo što bih je pitala Da li možemo da se pomirimo! Zamolila bih je da zakopamo ratne sekire!”

Bili ste i u spotu Aleksandre Bursać, da li vas je zvao još neko od pevača da im budete u spotu?

“Dok sam radila u hitnoj, nisam mogla da snimam, prosto mi posao to nije dozvoljavao. Kada me je Aleksandrin menadžer pitao za to, znala sam da ću otići iz hitne i zato sam pristala. To niko nije uradio do sada i ideja je odlična! Videćemo u budućnosti hoću li biti još u nekom spotu.”

Mnoge poznate ličnosti su završile u hitnoj kod vas? Čija priča je ostavila najjači utisak na vas?

“Ne znam, nikada nisam zalazila u to ko je zbog čega došao, a i želim da zaštitim javne ličnosti, da ih mediji ne razvlače, to nikome ne prija.”

Nataša Bekvalac je nedavno bila na pregledu zbog incidenta sa mužem…

“Jako sam se potresla kada sam videla njene povrede. Nažalost, došla je iz tog razloga, ja nju nisam videla uživo, videla sam slike samo koje su mediji pustili. To je strašno. Ali, Nataša Bekvalac, Jelena Karleuša i ja smo najviše vezane za te neke skandale! Eto, sad se Nataša vrtela, nažalost, zbog ove priče! Izgleda da Nataša baš nema sreće kada su muškarci u pitanju, isto kao i ja.”

Koja je još pevačica bila u hitnoj zbog porodičnog nasilja?

“Ne mogu da se setim, ali je bilo i takvih slučajeva. Bila je ona crna pevačica, nju je muž tukao isto, Maja Marijana, da, ona je bila. Nažalost, bilo ih je nekoliko!”

Pratite li rijalitije i da li biste bili učesnik?

“Pratim! Zvali su me da uđem, ali sam tada bila portparolka u hitnoj i nije mi posao dozvoljavao, a sada kada radim na televiziji Prva, ne mogu više da šetam po drugim medijskim kućama.”

Šta mislite o trouglu Kija, Luna, Sloba?

“Trougao je najzanimljiviji, svi to komentarišu. Ne znam šta da vam kažem, meni je Lune malo i žao, mlada devojka koja se zaljubila i koja nije iskusila toliko toga u životu ne može sa svim tim da se nosi. Sa druge strane, trebalo bi da budem na Kijinoj strani, ali njoj skidam kapu, jer ja nikada ne bih tako mogla da gledam partnera kako se grli sa drugom. On voli i jednu i drugu, ali na različlite načine.”

Da li stresovi koje tamo proživljavaju mogu da utiču na njihovo zdravlje?

“Ne mogu, pogotovo ne na Lunu koja se isprazni, ona se prazni, ne drži ništa u sebi i to je bolje nego da ćuti i kuva.”

Ko je vaš favorit?

“Moj favorit je bio Miki, ali je on pobegao, tako da je sada Teodora, ona mi se dopada. Ana Korać mi nije jasna, ona mi je tu kao dekor, ništa nije pružila, prelepa je devojka, ali njeno učešće u rijalitiju nema svrhu.”

Spomenuli ste Anu koja ima nekoliko estetskih zahvata na licu i telu, da li ste vi nešto radili?

“Nisam ništa, baš ništa! Ne da se plašim, nego nisam imala vremena. Imam ja i bore i podočnjake, ali to šminkom prekrijem. Ne želim ni botoks da radim jer onda neću imati grimase i to mi se ne dopada. Nemam u planu ništa da radim!”

Saša Vidić vas je često kritikovao?

“Ne, nema Saša ništa protiv mene. On nije toliko kritikovao moj stajling, njemu se više ne dopada moja kilaža, to njemu bode oči.”

DESETKA istražuje: Kako je Nada Macura postala zvezda tabloida! (VIDEO)


StarStar