Nakon požara koji je izbio na imanju Karađorđa Subotića u blizini Vinče, otac Aleksandre Subotić siguran je da iza svega stoji njegov ljuti neprijatelj Aleksandar Čabarkapa i veruje da se na ovome neće završiti njegova osveta!

“Da, sigurаn sam da on stoji iza svega, a ja stojim iza svake svoje izjave jer nisam balavac koji tek tako iznosi nešto u javnost.”

Kako si toliko siguran da je to baš on, ipak su to teške optužbe?

“Način izvršenja koji mi je već dobro poznat jer se dešavao i ranije u više navarta. Znam otprilike koji je njegov način, znam i po imenima ko je izvršitelj, i policija to dobro zna, a on je nalogodavac.”

Ti si Čabarkapi otvoreno pretio ubistvom. Možda je ovo njegova osveta?

“Ako Čabarkapa, kada izađe iz zatvora, nastavi da nanosi nepravdu meni i mojoj porodici, a vidimo da to radi i dalje jer se sigurno neće na ovome zaustaviti, ja moram da reagujem kako bih zaštitio Aleksandru i Goranu i mog brata Srboljuba, ali i Davida svakako. Šta treba?! Da čekam da napravi neki haos, da čekam policiju da godinama dokazuje da li je on ili nije?! Od sada je sve u mojim rukama!”

Da li tvoja unuka Magdalena zna šta se desilo?

“Ne, ona je još mala. Sklanjam je maksimalno od svega, ali možda bi trebao da je dovedem da vidi čime se neko ko se predstavlja kao njen otac bavi i čime će se verovatno baviti do kraja života.”

Aleksandra je i te kako teško podnela saznanje da je imanje zapaljeno, kao i tvoje sumnje da otac njenog deteta stoji iza svega. Ona čak sebe krivi za sve. Šta ti misliš o tome?

“Moje dete je maksimalno izmanipulisano! Dok je bila mlađa, vodio sam je i čekao na autobuskoj stanici jer je imala patološki strah od Čabarkape. I šta se onda desilo?! Zbog Ljubine sujete jer mi se svetila za mlade devojke koje su se tada motale oko mene, taj ološ je ušao u moj dom i iskoristio moju porodicu kao oružje protiv mene. Aleksandra je tada bila dete, a on je, osim što je Ljubi upropastio život i sportsku karijeru, to perfidno učinio i sa Aleksandrom i na neki način i sa Goranom.”

Koliko je uopšte život male Magdalene bio ugrožen kada se sve to desilo na vašem imanju, da li je Aleksandrin strah opravdan?

“Oni su odlično znali gde se ja nalazim u tom trenutku, a gde mala Magdalena, znali su da imam i šarplaninku koja neće da ujede, sve su znali. Magdalena je tada bila kod dadilje Biljane i nije bila ugrožena, što ne znači da neće biti. Ko zna šta će sve njima još pasti na pamet – postavljanje bombi i eksplozivnih naprava… On je na ovom svetu i dalje samo zahvaljujući Aleksandri, i ona to vrlo dobro zna, ali ćuti jer nije ološ kakav je on!”

Da li će Aleksandra moći da živi mirnim i normalnim životom kada izađe iz rijalitija?

“Da, siguran sam da hoće i ona i David, jer sam ja Čabarkapi otvoreno rekao da je on bivši čovek i da razmišlja šta to znači! Tako će i biti i nikako drugačije, neću dozvoliti da im se bilo ko približi.”

Srboljub je izjavio da je Čabarkapina sledeća lokacija za napad Veternik, odakle je David Dragojević. Šta ti misliš o tome?

“Da, da, vrlo lako može da se desi da i tamo nešto zapali. Slušao sam kako je vređao Mungosa, Davidovog očuha, i njihovu celu porodicu. Ipak, ne verujem da će on njihove živote direktno ugroziti, ali sa litrom benzina može da se napravi velika materijalna šteta. Nije potrebno mnogo hrabrosti da daš sto evra dvojici narkomana da to učine, oni bi za dva grama heroina sve uradili ne razmišljajući o posledicama.”

Misliš li ti da on sve ovo radi, ako radi, iz čiste muške sujete, jer je Aleksandra vidno srećna kraj Davida?

“On je nju iskoristio samo da bi meni prišao na specifičan način, služila mu je kao informer, kao neko ko će mu donositi informacije o meni i mom životu. A emocije da li su postojale ili nisu, ne znam, možda se on u međuvremenu zavozao pošto je ona zaista atraktivna devojka. Međutim, s obzirom na to u kakvim je on odnosima i dan-danas sa svojom ženom, moje lično mišljenje je da je to bila čista manipulacija! Aleksandra mu je bila samo oruđe da mene uništi i povredi.”

Po svemu sudeći, ti nećeš dozvoliti ni da se on približi svojoj ćerki Magdaleni kada izađe iz zatvora?

“Ne, zašto bi se on približavao, ko je on Magdaleni?! Mi nikada nećemo dozvoliti ni DNK da se uradi, tako da neće moći da dokaže da je njen biološki otac. Pokušao je nekoliko puta da pozove Magdalenu i da utiče na nju, ali to je sve što je mogao da iskoristi. Magdalena je vrlo srećno dete i nikada neće biti deo njegovog scenarija, a ja ću se lično potruditi da ona ima najlepši mogući život. Televiziji Happy se zahvaljujem što je moju Aleksandru vratila na pravi put i pružila joj šansu da pokaže i koliko je talentovana osim što je lepa.”

Aleksandra je u nekoliko navrata rekla da krije strašne tajne o Čabarkapi. Da li ona može da ga zadrži u zatvoru još duže ako eventualno progovori?

“Verujem da zna mnogo jer muškarci, kada se opuste, vole da se hvale nekim delima. Tako da je vrlo moguće da ona dosta toga zna.”

Vesna Rivas je izjavila da joj podmetanje požara na vašem imanju smrdi na Ljubu Pantović.

“Nema Ljuba nikakve veze sa tim. Ljuba je moja bivša žena koja je meni mnogo pozitivnih stvari učinila u životu, a te gluposti koje su nam se dešavale su čista ženska sujeta. I ona se opametila i shvatila ko je Čabarkapa. Ni u snu ne bih posumnjao na Ljubu, a Vesna je to rekla jer je ne voli! To su gluposti.”

A da li si se čuo sa Davidovim roditeljima? Možda treba da ih upozoriš na mogućnost napada?

“Nisam, vidim da me je zvao Mungos, ali pozvaću ih čim pre jer moram da budem u dogovoru sa njima, mada je Mungos veoma pametan i oprezan čovek. Ipak je njegov pokojni brat bio Neša Opačić koji je, nažalost, doživeo strašnu sudbinu.”

Dakle, Magdalena je na sigurnom. Da li paziš gde je vodiš i sa kim budući da si i dalje u pripravnosti zbog svega što se desilo?

“Ona je uglavnom sa Biljanom koja je čuva, kod mene na farmu više ne dolazi, jer ne želim da dete gleda sve ovo i da posle vuče traume.”

Da li si se pomirio sa devojkom Jelenom sa kojom te je takođe posvađao Čabarkapa?

“Ona je vrlo kvalitetna osoba, sa njom sam imao iskrene namere, a kako će se i šta dalje odvijati, videćemo.”

 

Milan Milošević